3.Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi | Psikoloji | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

3.Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi

Yeşilay’ın ev sahipliğinde düzenlenen 3.Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi, dünyanın önde gelen uzmanlarını 3-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da bir araya getirdi. Yabancı alanında birçok uzmanla birlikte 1200 katılımcı yer aldı. Kongrede, internet, video oyunu ve televizyon bağımlılığı, siber zorbalık, cep telefonu bağımlılığı, sosyal medya, alışveriş bağımlılığı gibi çağın hastalığı olarak nitelendirilen kritik başlıklar ele alındı; bu konularda yapılan araştırmaların sonuçları açıklandı.
Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Prof.Dr.Mücahit Öztürk’ün genel başkanlığını yaptığı Yeşilay’ın organize ettiği programda öğretim üyelerimizden Prof.Dr.Osman Tolga Arıcak ”Siber Suçlar ve Siber Zorbalık” konulu konuşmasını gerçekleştirdi ve bölüm başkanımız Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar ile birlikte kongrenin bilim kurulu üyeliğini yaptılar. Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve Mehmet Dinç de, Organizasyon Komitesinde yer aldı. Eş zamanlı konferans ve paneller halinde gerekleştirilen ve alanında uzman konuşmacılarla çağımızın bir çok bağımlılık problemine ışık tutan organizasyon, Mehmet Dinç’in kapanış konuşmasıyla son buldu.