HKÜ’den, Fobilere Yönelik “Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi” ile Psikoterapi Hizmeti | Psikoloji | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

PSİKOLOJİ

HKÜ’den, Fobilere Yönelik “Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi” ile Psikoterapi Hizmeti

HKÜ’den, Fobilere Yönelik “Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi” ile Psikoterapi Hizmeti

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Akademisyenleri, kedi, köpek ve böcek fobilerinin psikoterapisinde kullanılabilecek Artırılmış Gerçeklik (AR) uygulaması “PhobiAR” ile “TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği” alarak büyük bir başarıya imza attı.

 

AR TEKNOLOJİSİ İLE FOBİLERE YÖNELİK PSİKOTERAPİ HİZMETİ

TÜBİTAK’ın genç, yenilikçi ve girişimci adaylarına kendi işlerini kurmalarını teşvik ettiği “1512 Teknogirişim Sermayesi Programı” kapsamında HKÜ akademisyenleri yeni bir proje geliştirdi. HKÜ Psikoloji Bölümü Arş. Gör. Saadet Yapan’ın “Özgül Fobilere Yönelik Artırılmış Gerçeklik Temelli Maruz Bırakma Uygulamalarının Geliştirilmesi” başlıklı projesi, Teknogirişim Sermayesi Desteği almaya hak kazandı.  Proje kapsamında kedi, köpek ve böcek fobilerine yönelik, ruh sağlığı profesyonelleri tarafından psikoterapi seanslarında kullanılabilecek Artırılmış Gerçeklik (AR) temelli maruz bırakma uygulamaları geliştiriliyor. Proje ekibi geliştirecekleri AR temelli maruz bırakma uygulaması “PhobiAR” sayesinde fobilerin geleneksel psikoterapisinde karşılaşılan sınırlılıklara önemli çözümler sunmayı hedefliyor.

 

“PhobiAR” UYGULAMASI GOOGLE PLAY STORE’DA YAYINLANDI

HKÜ Psikoloji Bölümü Arş. Gör. Saadet Yapan ile birlikte HKÜ Bilgisayar Mühendisliği Arş. Gör. Nihat Yılmaz Şimşek ve Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Sütçigil’in yer aldığı proje ekibi “TÜBİTAK BİGG” programıyla desteklenen ve 2020 yılında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nde kurulan Youdevo Yazılım Bilişim San. Tic. Ltd. Şti.’de AR-GE faaliyetlerini sürdürüyor. “PhobiAR” artırılmış gerçeklik uygulamasının geliştirme çalışmalarını sürdüren HKÜ Akademisyenleri, geliştirdikleri mobil uygulamayı Google Play Store ve App Store’da yayınladı.

 

 

Etiketler