Eğitim Psikolojisi Mazeret Sınav Hakkı | Psikoloji | HKU

PSİKOLOJİ

Eğitim Psikolojisi Mazeret Sınav Hakkı

Eğitim Psikolojisi dersini alan Değerli Öğrencilerim,

LÜTFEN AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMALARIMIN TAMAMINI DİKKATLİCE OKUYUNUZ.

Bugün gerçekleştirilen Eğitim Psikolojisi vize sınavından sonra bazı öğrencilerim bana mesaj atıp sınavda, önceki sorulara geri dönemediklerini ya da sınavın geç başlayıp erken sonlandığı gibi şikayetlerde bulundular.
Öncelikle belirtmem gerekir ki, sorulara geri dönememe seçeneğini ben tercih ettim. Malumunuz bu sınav gözetmensiz yapılan bir sınav ve soruların cevapları da kısa cevap. Bu nedenle bundan sonra online yapacağım tüm sınavlarda bir soruyu geçtiğinizde tekrar geriye dönemeyeceksiniz.
OYS sistemine girip baktığımda 109 öğrenciden 94 öğrencinin tam 13:00’da sınava girdiğini, 13 öğrencinin 13:01 ya da 13:02’de sisteme dahil olduğunu bir öğrencinin 13:05’te sınava girdiğini, bir öğrencinin de sınav sonuna doğru sınava dahil olduğunu gördüm. Yani bir-iki arkadaşın bana yazdığı gibi sınavın başlama ve bitiş saatiyle ilgili bir sorun yoktur. Sınav tam zamanında başlamış ve 13:20’de bitmiştir.
14 öğrencimin 17 sorudan 9 ya da daha az soruyu cevaplayabildiğini gördüm.17 sorudan 10 soru ve daha fazlasını cevaplayan 90 öğrenci var. 78 öğrenci 14-17 arası soruyu eksiksiz cevaplamış. Bu da grubun %72’sinin soruları büyük oranda cevapladığını gösteriyor. Yani bazı öğrencilerimin dediği gibi “arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu soruları cevaplayamadı” iddiası yanlıştır.
Bununla birlikte hiçbir öğrencimin mağdur olmaması adına ve bu sınavın ilk online vize sınavımız olması nedeniyle Sayın Dekanımızla da istişare ederek bir kereye mahsus şöyle bir uygulama yapmaya karar verdim:
Yarın yani 25.11.2020 Çarşamba günü Gelişim Psikolojisi I sınavımdan sonra saat 13:40-14:00 arası Eğitim Psikolojisi dersi için bir telafi sınavı yapacağım. Eğer bugün (24 Kasım 2020) girdiğiniz Eğitim Psikolojisi sınavınızı geçersiz kabul etmemi istiyorsanız, ekte size gönderdiğim dilekçeye ad-soyad ve numaranızı yazıp tolga.aricak@hku.edu.tr ve feyza.topcu@hku.edu.tr adresine yarın 25.11.2020 13:00’a kadar göndermenizi istiyorum. Eğer bu dilekçeyi gönderirseniz 25.11.2020 13:40-14:00 arası yapacağım Eğitim Psikolojisi vize telafi sınavına girebilirsiniz.
Dilekçe göndererek ya da göndermeden bu sınava girdiğiniz takdirde bugün yapılan Eğitim Psikolojisi vize sınavınız geçersiz olacaktır. Sadece ikinci sınavınız okunacak ve o sınavdan aldığınız not geçerli olacaktır. Bu konuda daha sonra yapacağınız itirazlar da geçersiz olacaktır. Bu nedenle lütfen dikkatli olun ve rasgele tekrar sınava girmeyin.
25.11.2020 13:40-14:00 arası yapılan sınavda da sorularda geriye dönüş olmayacaktır. Sınavda “kaydet” butonuna basmadığı için cevapları kaydolmayan öğrenciler de tekrar şikayet etme hakkına sahip olmayacaktır. Sistemsel nedenlerle sistemden kopan ve soruları cevaplayamayan öğrencilere de ek bir hak verilmeyecektir. LÜTFEN TÜM BU HUSUSLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK SINAVA GİRİP GİRMEMEYE KARAR VERİN.
Telafi sınavı da bugün yapılan sınavla aynı formatta olacaktır.
Saygı ve sevgilerimle,
Prof.Dr.Tolga ARICAK
Dilekçeye ulaşmak için buraya tıklayınız.
Etiketler